Filmovi za razdoblje 23.6. 2017 do 27.6.2017.

ponedjeljak, 19.6.2017.

IZVORNO IME: Cars 3

REDATELJ: Brian Fee  |  ŽANR: animirani filmavanturakomedija
ULOGE: Leon LučevMartina ČvekVili MatulaDražen KuhnŽarko Potočnjak
TRAJANJE FILMA: 109 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Zaskočen novom generacijom trkaćih automobila brzih kao plamen, legendarni Munjeviti Jurić iznenada je izbačen iz sporta koji voli. Da bi se vratio u igru, trebat će pomoć Klare Ramirez, revne mlade tehničarke s vlastitim planom za pobjedu, nadahnuće od starog Fantastičnog Hudson Horneta i nekoliko neočekivanih preokreta. Srce šampiona testirat će se na najvećoj stazi Piston kupa gdje će se dokazati da broj 95 još nije gotov!

 

 

IZVORNO IME: Transformers: The Last Knight

REDATELJ: Michael Bay  |  ŽANR: AkcijskiavanturaSF
ULOGE: Mark WahlbergJohn GoodmanAnthony Hopkins
TRAJANJE FILMA: 150 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Pripovjedač Anthony Hopkins nas uvodi u priču povijesnim prizorima, uz scene viteza na konjima, zapaljenim strijelama do nacističke Njemačke pa sve do suvremenog doba. Grad je devastiran, Optimus Prime pluta beživotno u svemiru, a Cade Yeager je tražen od strane vlasti. Da stvar bude gora, nezaustavljiva sila zla ide prema Zemlji...

 

 
Prva 3D komedija u Hrvatskoj                                                                                                       
Tekst: Donato Jurković
Režirao: cijeli glumački ansambl
Glume: Lado Bartoniček, Tomislav Vičević, Bojan Lakoš, Igor Ban i Kristina Starc
Asistentica: Rozmari Marijan
Video i glazba: Lado Bartoniček
Montaža projekcija: Mitja Vukelić
Oblikovanje svijetla, izrada patuljaka i scena: Igor Kondić
Nakon više nego uspješnih komedija „Noćna patrola 1“ i nastavka „Noćna patrola 2“, Ri Teatar se odlučio zaokružiti trilogiju sa najnovijom predstavom „Noćna patrola 0“. U naslovu je jasno da se radi o samom početku, tj. u ovom nastavku će se razotkriti kako su se Ludvig i Sebastijan uopće upoznali, kako su odlučili postati policajci, koje je Ludvigovo prezime, kako je Džabalezi krenuo „kriminalnim vodama“ itd.... Od starih, već poznatih likova poput šefa policije, upoznat ćemo i jedan novi lik, višu policijsku narednicu Gretu, mađaricu, čiji smo glas samo čuli u prvom nastavku.

No, kako sve to ne bi izgledalo jednostavno, u sve se upliće jedan vrtni patuljak kojeg „oslobađa“ Džabalezi iz vrta šefove punice, i to ne bilo kakvog patuljka, već vrlo vrijednog. Na neki način, Džabalezi potpuno slučajno postaje preteča hrvatskog ogranka GGLF (Garden Gnome Liberation Front), organizacije koja se bavi oslobađanjem vrtnih patuljaka, a nastala je u Francuskoj i u svijetu već ima jako puno ogranaka. Statične projekcije koje su u 1. dijelu patrole, u 2. su dinamiku radnje podigli na višu razinu gdje se igra glumaca ispreplitala sa video uradcima, dajući tako predstavi i drugu dimenziju, no u ovom nultom dijelu, predstava je postala potpuno trodimenzionalna, pa je tako i najavljujemo „Noćna patrola 0“, prva 3D kazališna komedija u Hrvatskoj. Svoj publici dijelimo i specijalne 3D naočale za uspješno praćenje predstave.
Cijela priča je bazirana na komičnim elementima, gegovima, zabunama, komičnom govoru, te vjerujemo da će publika i vjerni fanovi Noćne patrole ponovno doći na svoje. „Noćna patrola 1“ je još uvijek na repertoaru od prosinca 2004. godine, a „Noćna patrola 2“ također, od travnja 2006. godine, stoga ne sumnjamo da će i „Noćna patrola 0 – 3D“ imati svoju publiku i da će dugo, dugo godina biti na repertoaru širom Hrvatske.