Filmovi za razdoblje od 6.10.2017. do 8.10.2017.

četvrtak, 21.9.2017.

IZVORNO IME: Blade Runner 2049

REDATELJ: Denis Villeneuve  |  ŽANR: SFtriler
ULOGE: Ryan GoslingHarrison FordJared LetoRobin Wright
TRAJANJE FILMA: 0 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Trideset godina nakon događaja iz prvog filma, novi istrebljivač, losanđeleski policajac K (Ryan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao prije trideset godina…

 

IZVORNO IME: The Oddsockeaters

REDATELJ: Galina Miklínová  |  ŽANR: animacijaavantura
ULOGE: Goran NavojecRonald ŽlaburŽarko PotočnjakMaja Posavec
TRAJANJE FILMA: 86 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: Češka, Slovačka, Hrvatska  

SADRŽAJ FILMA:

Češko-slovačko-hrvatski animirani film, koji se temelji na istoimenom književnom predlošku češkog autora Pavela Šruta, prati bandu malenih, simpatičnih i običnim ljudima nevidljivih bića koja nama ljudima kradu po jednu čarapu iz para, tj. onu neparnu. Stoga ujutro kada se probudimo, ne možemo naći drugu čarapu. Glavni junak je mali neparožder Hihić koji mirno živi sa svojim djedom kojem se primiče kraj života. Hihić stoga mora pobijediti svoje strahove, izaći iz stana te pronaći strica zvanog Padre, za kojeg nije ni znao da postoji.  Padre predvodi grupu neparoždera koji se skrivaju pod tavanom kuće u kojoj živi i luckasti profesor Oto koji svim silama želi dokazati svijetu da mali neparožderi doista i postoje. Problem nastaje kada druga skupina neparoždera, zvani Kojoti, pokuša zavladati terenom koji kontrolira Padre i ukrasti njegovu zalihu čarapa. Naš junak Hihić nastoji pomoći i izboriti se za svoje mjesto u grupi kao i pravo da ima vlastitu rodbinu.

 

 

IZVORNO IME: Baby Driver

REDATELJ: Edgar Wright  |  ŽANR: akcijakriminalistički
ULOGE: Ansel ElgortKevin SpaceyJamie FoxxJon HammLily JamesJon Bernthal
TRAJANJE FILMA: 113 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD, Velika Britanija  

SADRŽAJ FILMA:

Mladi i talentirani vozač automobila koji služe za bijeg nakon pljačke (Ansel Elgort) oslanja se na ritam glazbe koju non-stop sluša kako bi bio najbolji u onome što radi. Međutim, kada upozna djevojku svojih snova (Lily James), Baby u novom poznanstvu vidi priliku za bijeg od kriminala. Ipak, nakon što ga mafijaš (Kevin Spacey) prisili da radi za njega, Baby se mora suočiti sa stvarnošću – pljačkom unaprijed osuđenom na propast koja će zaprijetiti njegovom životu, ljubavi i slobodi.