Filmovi za razdoblje od 1.12.2017. do 3,12.2017

nedjelja, 26.11.2017.

IZVORNO IME: Agape

REDATELJ: Branko Schmidt  |  ŽANR: drama
ULOGE: Goran BogdanDaria Lorenci FlatzIvana GulinNela Kocsis
TRAJANJE FILMA: 75 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: Hrvatska

SADRŽAJ FILMA:

Agape je priča o svećeniku i ljubavnom trokutu s dvojicom krizmanika: jednim zaljubljenim u njega i drugim za kojim on žudi i gubi kontrolu. Kad ga crkva degradira, a krizmanici istuku, svećenik će krenuti u potragu za najmoćnijom Božjom ljubavi: agape.

 

IZVORNO IME: Coco

REDATELJ: Adrian Molina, Lee Unkrich  |  ŽANR: animiranipustolovnikomedija
ULOGE: Dino MiklaužićFabijan Pavao Medvešek
TRAJANJE FILMA: 105 + 22* minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD

HIGHLIGHTS: *Kratki film Snježno kraljevstvo: Olafova Pustolovina u trajanju od 22 minute prikazuje se prije filma Coco i velika tajna.

SADRŽAJ FILMA:

Unatoč zapanjujućoj obiteljskoj zabrani glazbe, koja traje već generacijama, Miguel sanja o tome da postane vrstan glazbenik kao njegov idol Ernesto de la Cruz. U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih slijedeći tajanstven lanac događaja. Usput upoznaje šarmantnog prevaranta Hectora i oni zajedno kreću na veličanstveno putovanje otkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.
O SNJEŽNOM KRALJEVSTVU: OLAFOVA PUSTOLOVINA

U ovom kratkom Disneyjevom animiranom filmu u trajanju od 22 minute, Olaf i Sven udružuju se u veseloj misiji. Prvi su zimski blagdani otkad su se ponovo širom otvorile dveri pa Anna i Elsa organiziraju svečanost za sve u Arendelleu. Kad mještani neočekivano rano krenu odlaziti sa zabave kako bi uživali svatko u svojim blagdanskim običajima, sestre shvate kako nemaju vlastitih obiteljskih običaja. Zato se Olaf zaputi češljati cijelo kraljevstvo kako bi natrag donio najbolje običaje i spasio prvi Božić svojih prijateljica.

Film je režirao dobitnik Oscara Roy Conli, scenarij je napisao Jac Schaeffer, a četiri originalne pjesme napisale su Elyssa Samsel i Kate Anderson. 

 

 

 

IZVORNO IME: Egzorcizam

REDATELJ: Dalibor Matanić   |  ŽANR: psihološki triler
ULOGE: Nika IvančićHelena Minić MatanićSenka BulićLana Gojak
TRAJANJE FILMA: 84 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: Hrvatska 

SADRŽAJ FILMA:

Slučaj djevojke Maše Artuković, za koju se sumnja da bi mogla biti opsjednuta sotonom, okuplja svećenika posrnulog u vjeri koji se sprema napraviti svoj prvi egzorcizam, psihijatricu Sofiju s izraženom netrpeljivošću prema religiji, Lidiju, novinarku konzervativne crkvene televizije koja ima namjeru pred kamerama raskrinkati egzorcizam kao metodu kojoj nema mjesta u modernoj hrvatskoj crkvi, njenog snimatelja Borisa koji poznaje Mašu iz djetinjstva te Mašinu sestru Veru ogrezlu u religijski fanatizam koja dočekuje sve njih u nadi da će se stanje njene sestre popraviti. 

 

 

IZVORNO IME: Back to Burgundy

REDATELJ: Cédric Klapisch  |  ŽANR: dramakomedija
ULOGE: Pio MarmaiAna GirardotFrançois CivilJean-Marc Roulot

TRAJANJE FILMA: 113 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: Francuska  

 

SADRŽAJ FILMA:

Jean (Pio Marmai) tridesetogodišnjak je koji već cijelo desetljeće putuje svijetom, presjekavši sve veze s obitelji i s Burgundijom, regijom u kojoj je odrastao. Sad kad se skućio u inozemstvu, dobiva poziv da se vrati u rodnu Francusku da bude uz oca koji umire od neizlječive bolesti. Kraj je ljeta i predstojeća berba grožđa daje Jeanu priliku da se opet zbliži sa sestrom Juliette (Ana Girardot) i bratom Jérémiejem (François Civil) kako bi se dogovorili oko budućnosti obiteljskog vinograda.

Tijekom godinu dana, prateći ritam godišnjih doba i postupka izrade vina, dva brata i sestra polako obnavljaju svoj odnos, vezani iskrenom i životnom strašću prema vinarskom umijeću.