Teatar Exit, Goran Vojnović TAKSIMETAR srijeda 4.4.2018 u 20:00 sati

nedjelja, 25.3.2018.

Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj 

Kino "Vladimir Nazor"

 

srijeda 4.4.2018. u 20:00 sati

 

Teatar Exit 

TAKSIMETAR

 


Što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo.

 

 

Goran Vojnović rođen je u Ljubljani 1980. godine. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani te je jedan je od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije. Njegova prva dva romana Čefuri raus! (2008.) i Jugoslavija, moja domovina (2011.) osvojili su kritičare i čitatelje, a doživjeli su i svoje uspješne kazališne adaptacije. Za roman Čefuri raus! dobio je nagradu Prešernove zaklade i nagradu Kresnik. Autor je dugometražnih filmova Piran – Pirano (2010.) i Čefuri raus! (2013.) te više kratkih filmova.

Tekst: Goran Vojnović

Adaptacija i režija: Matko Raguž

Igraju: Zijad Gračić i Robert Budak 

 

Nagrade:

15. TKT – FEST – DANI AKADEMSKOG TEATRA 2017, Tuzla, BiH Najbolja predstava u cjelini prema ocjeni publike (4,92)

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA, 2017.

Robertu Budaku za predstavu Taksimetar dodijeljena je nagrada za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drame