Filmovi za razdoblje od 18.5. 2018. do 20.5.2018.

ponedjeljak, 14.5.2018.

IZVORNO IME: Deadpool 2

REDATELJ: David Leitch  |  ŽANR: akcijakomedija
ULOGE: Ryan ReynoldsJosh BrolinMorena Baccarin
TRAJANJE FILMA: 119 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Marvelov brbljavi anti-junak se vratio! Veći, bolji i tu i tamo još gluplji nego ikada prije. Kada super vojnik krene u ubilačku misiju, Deadpool je prisiljen razmišljati o prijateljstvu, obitelji i što to zapravo znači biti junak - sve to dok razvaljuje 50 različitih guzica. Jer, ponekad, da bi napravio sve kako treba moraš igrati prljavo.

 

 

Nevjerojatna priča o divovskoj kruški

 

Redatelj: Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fick

Scenarist: Bo Hr. Hansen, Philip Einstein Lipski, Amalie Næsby Fick (književni predložak: Jakob Martin Strid)

Glazba: Fridolin Nordsø

Glumci: - Glasovi: Fran Pocrnić, Darin Pavišić, Nikica Viličić, Boris Barberić, Goran Vrbanić, Kristijan Ugrina, Alen Šalinović

 

Zemlja: Danska

Godina: 2017.

Trajanje: 80'

Uzrast: Svi uzrasti

 

Sinopsis

Najveće avanture dolaze neočekivano – Najbolji prijatelji, slon Sebastijan i mačka Prugica, žive u mirnom primorskom mjestu Suncogradu. Svi žive sretno dok, iznenada, omiljeni gradonačelnik Đibi ne nestane! Za vrijeme pecanja, Prugica ulovi poruku u boci od Đibija, koji piše da je zaglavio na Tajanstvenom otoku i da ga treba doći spasiti. U boci se nalazi i malo sjeme – nakon što ga posade, iz njega izraste divovska kruška! Od kruške su izradili brod u kojem Sebastijan, Prugi i otkvačeni profesor Glukoza kreću u opasnu avanturu s gusarima, morskim zmajem i znatiželjnim duhovima. Svu hrabrost koju su imali su umalo potrošili, ali ipak ništa ne može spriječiti najbolje prijatelje – da pronađu Tajanstveni otok i vrate se kući s Đibijem.

Nagrade i festivali

Berlinale 2018. – službena selekcija – "Generation Kplus" film otvaranja