Filmovi za razdoblje od 20. 7. 2018. do 22. 7. 2018.

ponedjeljak, 16.7.2018.

IZVORNO IME: Escape Plan 2: Hades

REDATELJ: Steven C. Miller  |  ŽANR: akcijatriler
ULOGE: Dave BautistaSylvester StalloneJaime King
TRAJANJE FILMA: 96 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

Godinama nakon što je pobjegao iz ultramodernog zatvora iz kojeg je nemoguće pobjeći, Ray je okupio novu vrhunsku ekipu. Međutim, kada jedan od članova njegovog tima nestane, Breslin je prisiljen vratiti se u pakao na zemlji i ponovo pobjeći iz istog, kako bi spasio svog prijatelja osuđenog na brutalnu borbu poznatiju kao Hades. 

 

 

IZVORNO IME: Skyscraper

REDATELJ: Rawson Marshall Thurber  |  ŽANR: Akcijakriminalističkitriler
ULOGE: Dwayne JohnsonPablo SchreiberNeve Campbell
TRAJANJE FILMA: 102 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  

SADRŽAJ FILMA:

U akcijskom trileru talačke tematike smještenom u Kini, Dwayne Johnson je Will Ford, američki ratni veteran u ulozi voditelja FBI-ovog spasilačkog tima, koji se bavi procjenjivanjem sigurnosti zgrada i novogradnje.

Na zadatku u Hong Kongu, Ford proučava neboder koji ujedno slovi za najvišu i najsigurniju građevinu na svijetu. Tijekom njegova posjeta, ostakljenu višekatnicu iznenada zahvaća požar, a on biva okrivljen za to. U bijegu pred tjeralicom, Will mora pronaći odgovorne za podmetnutu tragediju kako bi očistio ljagu sa svog imena i spasio svoju obitelj koja je zarobljena u plamtećem neboderu… na katu iznad razine vatrene linije

 

 

IZVORNO IME: Mamma Mia: Here We Go Again!

REDATELJ: Ol Parker  |  ŽANR: mjuzikl
ULOGE: Meryl StreepPierce BrosnanColin FirthAmanda SeyfriedStellan Skarsgard
TRAJANJE FILMA: 114 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Mamma Mia: Here We Go Again! Sophie (Amanda Seyfried) bori se s izazovima koje joj je donijela trudnoća, a ohrabrenje pronalazi u priči o trudnoći njezine majke Donne (Meryl Streep) i emocionalnim previranjima s kojima se tada suočavala. Mladu Donnu utjelovljuje mlada nada svjetske filmske scene, britanska glumica Lily James, koja je u samo deset godina karijere već ostavila značajan trag u svijetu filma. Pamtimo je po ulogama na malim i velikim ekranima; u serijama Downton Abbey War & Peace te filmovima Cinderella, The Exception, Darkest Hour i Baby Driver. U svojim prisjećanjima, Donna spominje i svoju majku koju tumači ni manje ni više nego mega popularna američka pjevačica i glumica Cher, također poznata kao božica pop-a.

 

IZVORNO IME: All Inclusive

REDATELJ: Karin Fahlen  |  ŽANR: komedija
ULOGE: Suzanne ReuterJennie SilverhjelmLiv MjönesGoran BogdanKsenija Marinković
TRAJANJE FILMA: 93 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: Švedska  |

SADRŽAJ FILMA:

Inger se jako radovala proslavi 60. rođendana u Hrvatskoj, no onda je otkrila da je muž vara. U deprimiranom izdanju zaputi se za Split u društvu svojih kćeri – razumne Malin (35) i kaotične Tove (33). Inger i Malin su međusobno sličnije dok se Tove jako trudi da je uključe u njihov krug. Sestrinsko rivalstvo ubrzo eskalira u natjecanje u tome tko će bolje ugoditi majci.

Malin vjeruje da će Inger pomoći masaže i smirujući izleti dok Tove poseže za potpuno drugačijom metodom - konobaru Antoniju s kojim je spavala (Goran Bogdan) plati da odvede Inger na spoj na kojem će je poljubiti. Spoj prođe toliko dobro da se Inger i Antonio zbilja svide jedno drugome te na trenutak kćeri pomisle da su majku izgubile u rukama šarmantnog casanove. Na kraju priče Inger doživi polet i u životu i libidu, a dvije sestre prestanu se boriti za majčinu pažnju i pronađu novi početak za njihov odnos.

„All Inclusive“ moderna je komedija o ljubavi, lažima i seksu, sestrinskom rivalstvu i neočekivanoj pozitivnoj strani nevjere.