Filmovi za razdoblje od 7.9. 2018. do 9. 9. 2018.

ponedjeljak, 3.9.2018.

IZVORNO IME: The Nun

REDATELJ: Corin Hardy  |  ŽANR: horor
ULOGE: Taissa FarmigaBonnie AaronsDemián Bichir
TRAJANJE FILMA: 96 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD 

SADRŽAJ FILMA:

Kada si časna u Rumunjskoj oduzme život, Vatikan će poslati svećenika i časnu da istraže njezinu smrt. Zajedno otkrivaju ne baš svetu tajnu. Riskirajući ne samo svoje živote, već i vjeru i svoje duše, suočavaju se sa zlonamjernom silom u obliku iste demonske časne koja je terorizirala publiku u filmu Prizivanja 2.

 

 

IZVORNO IME: Duck Duck Goose

REDATELJ: Christopher Jenkins  |  ŽANR: animirani
ULOGE: Boris BarberićDaniel DizdarMirela Videk
TRAJANJE FILMA: 91 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD, Kina 

SADRŽAJ FILMA:

U novoj animiranoj komediji za cijelu obitelj, redatelja Christophera Jenkinsa, susrećemo se s likom simpatičnog gusana po imenu Peng. Peng je umišljen, svojevoljni neženja, kojeg ne zanima tradicija njegove vrste, ni obiteljske vrijednosti, a djeca su mu toliko odbojna da čak odbija predvoditi jato mlađih naraštaja u skoroj selidbi na jug.
Voli svoju slobodu i živi u trenutku, bez brige i pameti. Uvjeren da o svemu zna najbolje te da je u svemu bolji od drugih, vrijeme provodi odvajajući se od jata i izvodeći lude akrobacije u letu. Prilikom jedna takve vratolomije, Peng se zanese, doživljava nezgodu te pada u jato pačića. Pritom nehotice razdvaja brata i sestru, 16 dana stare Chao i Chi, od ostalih njihove vrste.
Ozlijeđenog krila, zaglavio je na tlu i u toplije krajeve mora pješice. Kao da to nije bilo dovoljno, na taj put sada mora s patkama. On, gusan, s patkama! Štoviše, djecom patkama! Vidno nezadovoljan razvojem situacije, ni ne sluti da se upušta u avanturu života. Krilo mu je već slomljeno, a moglo bi biti i srce.

 

 

IZVORNO IME: Patrick

REDATELJ: Mandie Fletcher  |  ŽANR: komedija
ULOGE: Ed SkreinJennifer SaundersGemma Jones
TRAJANJE FILMA: 94 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: Velika Britanija 

SADRŽAJ FILMA:

Ovu obiteljsku komediju režirala je Mandie Fletcher na temelju scenarija koji su napisali Vanessa Davies i Paul de Vos. Sarah Francis (Beattie Edmondson) je mlada učiteljica čiji je život pomalo kaotičan. Ono što joj u životu najmanje treba jest briga o nekome. No, Sarina baka ostavi joj nešto što slini, hrče i jede iz kuhinjskog smeća – vrlo razmaženog mopsa Patricka. 

U početku, Sarah na svakom koraku nailazi na probleme vezane za Patricka, no kada joj stvorenje kao što je Patrick, uđe pod kožu, njezin život će se početi okretati u drugom smjeru.