O nama

Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj pravni je slijednik Narodnog sveučilišta Mali Lošinj kojeg je Narodni odbor općine Malog Lošinja osnovalo  3. veljače 1961.

 

Svake godine djelatnosti Narodnog sveučilišta se proširuju tako da 1. svibnja 1978. muzejska djelatnost postaje sastavni dio Narodnog sveučilišta.

Novim rješenjem od 31. prosinca 1978. kino Vladimira Nazora ( 1. siječnjem 1979. ) postaje sastavni dio Narodnog sveučilišta Mali Lošinj gdje se nalazi i danas.

 

  1. prosinca 1998. Narodno sveučilište Mali Lošinj izmijenilo je ime u Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj. Istog dana nekretnine „Poduzeća za prikazivanje filmova Vladimir Nazor“ upisane su na POU Mali Lošinj.
  2. godine, nekretnine s POU-a upisane su na ime i u korist Grada Malog Lošinja s napomenom da se ne mijenja namjena prostora.

 

Iako je Učilište od osnutka do danas nekoliko puta, sukladno vremenima u kojima je djelovalo, mijenjalo organizacijsko-pravno ustrojstvo i suočavalo se s financijskim, kadrovskim i drugim poteškoćama, ipak je kontinuirano radilo i razvijalo svoje osnovne djelatnosti, odgovaralo na izazove vremena, mijenjalo se i prilagođavalo.

 

Misija Učilišta je doprinošenje intelektualnom, društvenom i općem razvoju okruženja u kojem Učilište djeluje putem pružanja kvalitetnih usluga obrazovanja, razvijanje ideje cjeloživotnog učenja kao životnog stila pojedinca, te zadovoljavanje kulturne i zabavne potrebe sredine.

 

 

Osnovni podaci o ustanovi:

Godina osnivanja: 3. 2. 1961.

Županija: Primorsko-goranska

Grad : Mali Lošinj

Osnivač: Grad Mali Lošinj

Adresa uprave: Vladimira Gortana 32, Mali Lošinj 51550

e-mail adresa: uciliste-losinj@ri.htnet.hr

internetska adresa: www.pou-malilosinj.hr

tel. uprave: 051231173

fax. uprave: 051520299

Ravnateljica: Gordana-Maja Antoninić

Broj stalno zaposlenih: 6

 

Programske djelatnosti POU Mali Lošinj temelje se na Statutu Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj, prema kojemu su djelatnosti ustanove sljedeće:

 

  1. izdavačka djelatnost
  2. ostale poslovne djelatnosti; djelatnosti organiziranja sajmova, izložbi i kongresa; djelatnost dizajnera štandova, plasiranje knjiga, umjetničkih djela, fotografija itd., za izdavače, proizvođače itd.
  3. osnovnoškolsko obrazovanje; osnovna glazbena škola
  4. prikazivanje filmova
  5. umjetničko i literarno stvaralaštvo i reproduktivno izvođenje
  6. ostale zabavne djelatnosti,
  7. djelatnost muzeja, zaštita kulturne baštine.

U okviru obavljanja djelatnosti Pučko otvoreno učilište izdaje svjedodžbe, uvjerenja i potvrde o činjenicama o kojima vodi evidenciju, sukladno Zakonu i drugim propisima te svojim općim aktima.